Hyppää suoraan sisältöön
Toimituksissa viive viikolla 17. Lue tästä
Toimituksissa viive viikolla 17. Lue tästä

Terhi Laitakari kuosien tarinat

Vittujen kevät lähestyi kuosisuunnittelija Terhi Laitakaria (Tekstiilipalvelu Oy) toiveissa teettää kolme kuosia: Vittujen kevät, Kyrpien takatalvi ja näiden kuosien combo-yhdistelmä Vittujen kevät ja Kyrpien takatalvi.

Keskustelun jälkeen yhteistyöstä saatiin sovittua ja Terhi ryhtyi kuosejamme suunnittelemaan lähes "vapain käsin". Ja kuten tiedämme, kun taitavalle tekijänaiselle antaa vapaat kädet, pukkaa yleensä pelkkää priimaa!

Terhi esitteli suunnittelemansa kuosit upealla tavalla ja esittelystä paistoi läpi, että näitä suunnitellessa on ollut hauskaa! Olipa hän kirjoittanut tarinat molempien kuvioiden takana, nimennyt kuviot sekä kaikki eri vaihtoehdot, kuosit ja väriyhdistelmät hauskalla tavalla! Jos pelkästään nimen perusteella olisi valinnat tehty, voittaja olisi ollut ehdottomasti Klittaskitan soittotunti -kuosi. "Tätä klittaa soitat kuin skittaa" :D

Lopullisiksi kuoseiksi valitsimme Kyrpien takatalven osalta kuvion nimeltä Jääkukka, kuosin nimeltä Timber! ja ensimmäisen tuotteen väritykseksi värimaailman Jäämyrsky. Vittujen kevät kuvioksi valikoitui versio nimeltä Tuhero, kuosi Puskapalovaara ja värimaailmaksi Onnenapila, superpinkki tuhero.

Terhi itse esitteli kuviot seuraavin sanakääntein:

Vittujen kevät - Vitun hieno kukka!

Voi vittujen kevät! Hommat uhkaa lässähtää katuun ja kirkkovene kellahtaa kumoon. Voiko vitutuksen vahata tai höylätä pois vai antaako rehottaa vaan? Toisaalta möyheässä maaperässä ne kauneimmat kukat kasvaa. Nyt tarvitaan jotain miestä vahvempaa vitutuksen poistajaa! Lihaisa onnenapila tai sitkeä ja rohkea kevään ensimmäinen kukka, pimpsfloora: "Vittujen kevät"

Sehän on kuin kaunein kukka itsessään, ja nyt se kasvattaa myös onnenapiloita!

 

 

Kyrpien takatalvi - Järeä onnenkalu ei jätä kylmäksi

Kun kyrpien takatalvi uhkaa jäädä pysyväksi olotilaksi ja pakkasella oleva mielentila huurtaa pallitkin jääkukille. Totinen naama on ikiroudan jähmettämä ja vitutuksen teräsjää nostattaa kyrvän otsaan. Mikään maailman skrapaaminen ei tunnu riittävän.

Akuuttiin ja krooniseen vitunmoiseen kyrpiinnykseen tarvitaan järeä onnenkalu: "Kyrpien takatalvi"

Vaikka värjöteltäisiin viileämmissä merkeissä ja pallit ehkä hiukan sinertävinä, niin voi pysyä silti terhakkaasti pystyssä; mieskunto pysyy yllä, kun on kaulaliina kiedottu ympärille ja nupin päässä keikkuu pipo ja vähän tippaa tippuu nokasta.

Kyrpien takatalven kukkakuvio on sekä onnenapila- että pakkasen huurtama jääkukkakuvio - tulkinta on vapaa.

 
Tutustu kuoseista valmistettuihin tuotteisiin tästä linkistä.